Bio Life Herb

Home Traditional Herbs Egg Incubator Women Accessories  Electrical / Electronic Flower /Fruit Seedding Contact Us

Face  Book

Indah Permai English Decor
Indah Permai Luxuria Decor
Belalai Gajah
Incubatorbio
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Website counter


 


 
    
 


 


 

 

 
                                                                                 
            Jika  anda  berminat  dengan  produk  saya  ini  sila  Tel atau Sms - 013 5599 431
 

Pohon Mahkota Dewa (Phaleria macrocarpa) dikenal sebagai salah satu tanaman obat di Indonesia.  Asalnya  dari Papua/Irian Jaya.

Mengetahui khasiat tumbuhan satu ini, mungkin Anda segera berminat menanamnya. Betapa tidak. Tanaman ini ternyata punya khasiat luar biasa. Ia bisa menyembuhkan gangguan kesehatan dari yang ringan hingga yang berat. Mulai dari pegal-pegal (kalau ini, aku dah sering), Flu bahkan sampai Diabetes. (Temenku yang sering sakit kepala dalam beberapa hari minum teh Mahkota Dewa, keluhan sudah agak  menurun)

Bagaimana dengan kanker? Berdasarkan pengalaman beberapa orang, tanaman ini mampu melawannya,  termasuk  yang merasa sembuh dari penyakit pada organ hati atau jantung, hipertensi, rematik, serta  asam urat.

Buah mahkota dewa mengandung beberapa zat aktif seperti:

* Alkoid, bersifat detokfikasi yang dapat menetralisir racun di dalam tubuh
* Saponin, yang bermanfaat sebagai:
o sumber anti bakteri dan anti virus
o meningkatkan sistem kekebalan tubuh
o meningkatkan vitalitas
o mengurangi kadar gula dalam darah
o mengurangi penggumpalan darah

* Flavanoid

o melancarkan peredaran darah ke seluruh tubuh dan mencegah  penyumbatan pada pembuluh  darah
o mengurangi kandungan kolesterol serta mengurangi penumbunan lemak pada dinding pembuluh darah
o mengurangi kadar resiko penyakit jantung koroner
o mengandung antiinflamasi (antiradang)
o berfungsi sebagai anti-oksidan
o membantu mengurangi rasa sakit jika terjadi pendarahan atau pembengkakan
* Polifenol
o berfungsi sebagai anti histamin (antialergi )

Tanaman atau pohon mahkota dewa seringkali ditanam sebagai tanaman peneduh. Ukurannya tidak terlalu besar  dengan tinggi mencapai 3 meter, mempunyai buah yang berwarna merah menyala yang  tumbuh dari batang utama  hingga ke ranting.
Untuk mengolahnya jadi obat pun sangat gampang. Cuma dengan menyeduh teh racik terbuat dari kulit dan daging   buah, cangkang buah, atau daunnya, bahan obat alami ini pun siap dipakai.

Di Jawa Tengah dan Yogyakarta, tanaman ini dijuluki makuto dewo, makuto rojo, atau makuto ratu.                         Orang Banten menyebutnya raja obat, karena khasiatnya bisa menyembuhkan berbagai penyakit.                   Sementara, orang-orang dari      etnik Cina menamainya pau yang artinya obat pusaka.
 

Tanpa Nama berkata...
 orang sini manggilnya apa ya?dimana boleh dapatan benih pokok hrba ini.sesiapa boleh membantu diucapkan ribuan terima kasih.                                       

Tanpa Nama berkata...
 askum.... herba ini dah di jadikan dalam bentuk uncang dan saya cadangkan keluaran monkis edaran MAF kerana herba ini diekstrak 100%   hot line: 013 5599 431


 Ezam berkata...
 Jika anda berminat untuk mendapatkan benih herba mahkota dewa, boleh berhubung dengan kawan saya kerana dia ada seorang teman  yang sememangnya menyemai benih untuk dijual.......SMS : 016 233 6604

zuki  berkata...
 salam bro memang teh mahkota raja keluaran monkis edaran maf nie power...hubungan intim bertambah baik,cemerlang..gemilang dan  terbilang.......power tuuuu...pst....pst.....wiiiit


am berkata...
 hi kengkawan yang membaca ruangan ini..cubalah teh mahkota dewa keluaran monkis nie memang berkesan mengurangkan jerawat kat   tubuh badan...sapa sangka.. murah dan 1 kotak cukup untuk bekalan sebulan... cubalah..
 

omer  berkata...
 ... dah 2 tahun saya makan ubat hospital(cardiprin dan aspirin) selepas menjalani angiogram di IJN .selepas saya mencuba teh mahkota dewa keluaran monkis edaran maf, 5 bulan saya tak makan ubat hospital.. Dr IJN terkejut keberkesanan teh ini sama fungsi seperti ubat  hospital yang saya makan sebelum nie...bersyukur rasanya.....
 

zain  berkata...
 ini pengalaman yang saya nak kongsi dengan kalian...hari tu kawan I ada membeli produk indon untuk lemah syahwat tapi nasibnya tak                                          baik kerana keesokan harinya dia terus rasa lemah segala tubuh.. tapi hati saya tergerak memberi minuman Teh mahkota dewa keluaran                                       monkis edaran maf.. selepas 2 jam kawan saya boleh menggerakkan tubuhnya.. Ya allah.. tuhan maha kuasa .. Teh ini memang boleh                                         buang toksin dan racun...
 1

rahmat melaka berkata...
 saya tak sakit apa pun tapi bila dengar pasal teh mahkota dewa nie boleh hapuskan 50% sel kanser.. saya terus membelinya.yelah  kalau dah kena kanser tuhan je tahu belanja dan sensaranya..lagi pun teh keluaran monkis edaran MAF murah,sedap dan manis .. so  apa lagi belilah dari stokis nie... no hot line: 013 5599 431
 

Nazlie berkata...
 Sebelum ini saya pernah menghidap diabetes dan darah tinggi. Doktor berikan saya ubat METYFORMIN untuk diabetes dan GLIMIDE   untuk darah tinggi. Ubat ubat ini amat menjemukan dan lama menyembuhkan lalu seorang sahabat syorkan saya menggunakan mahkota  dewa. Syukur alhamdulillah dalam masa 2 bulan diabetes dan tekanan darah tinggi saya menjadi normal.
Terlalu terhutang budi pada herba ini kini saya ambil keputusan membuat nursery mahkota dewa. Buat masa ini saya ada sekitar 1,000  anak pokok mahkota dewa sedia untuk dijual.
Saya juga ada menyimpan buah mahkota dewa yang sudah dikeringkan sedia untuk dijual.  Saya tinggal di Kota kINABALU Sabah.
Jika ada berminat membeli secara borang atau runcit call saya 013 5599 431

Razza berkata...
 Salam..saya jual mahkota dewa dan buah tunjuk langit yang telah di keringkan, 1 bungkus hanya RM 10.00  sekiranya berminat hubungi    saya di talian 013 5599 431